Zeist, Slot Zeist en Centrum, avond fotoworkshop

Doelgroep

Geen specifieke eisen. Voor degenen die de basisinstelling van de camera kennen en dat ook kunnen toepassen; voor de creatieveling, architectuur- en landschapsfotografen. Tijdens deze workshop bent u geheel vrij om uw eigen techniek toe te passen en om uw eigen tempo te bepalen. Als u het dubbele belichting leuk vindt of wilt u praktische tips van mij: geen probleem. Wilt u dubbele belichtingen leren toepassen: helaas is dit een behoorlijk proces, dus is niet tijdens een workshop te leren. 

Kosten

€ 44 p.p.

Datums en tijden

Zaterdag, 17 november 2018: 16:00 tot 19:30 uur

Zaterdag, 15 december 2018: 15:30 tot 19:00 uur

Aantal deelnemers

min 4 max 8

Wandelafstand

2,5 - 3,5 km

Benodigdheden

uw camera en toebehoren, groothoek lens, statief, goede wandelschoenen en kleding, dat aangepast is aan het weer, zaklampje/lichtje. Eventueel filters (ND, Stoppers, Polarisatie etc.).

Ontmoetingsplaats

De foyer van Hotel Theater Figi

Beriekbaarheid met het OV: bushaltes het Rond/1e Dorpsstraat vanaf Utrecht Centraal (busplatform C4) : bussen 50 en 51. Reistijd +/- 25 minuten. Vanaf treinstation Driebergen: bussen 50, 51 en 71. Reistijd: +/- 10 minuten. De loopafstanden vanaf de uitstapplek van de bushaltes naar de ontmoetingsplaats bedragen nog geen 3 minuten.

Bereikbaarheid met de auto: A12 Utrecht-Arnhem, afslag 20, houd richting Zeist aan (N225), na ongeveer 3,5 km rijdt u Zeist binnen via de Driebergseweg. Na de verkeerslichten komt u op een kruising. Aan de rechterkant ligt Hotel Figi.

Parkeren: Betaald parkeren kan in parkeergarage Figi tegenover het gemeentehuis of bij het gemeentehuis bovengronds (tot 18.00 uur betaald parkeren daarna gratis). Vrij parkeren kan op het parkeerterrein naast Slot Zeist aan de Zinzendorflaan. Navigatie: de Brouwerij. Dit is op 5-10 minuten loopafstand van Hotel-Theater Figi. U rijdt op de voorzijde van Slot Zeist af, daar wordt u linksaf gestuurd, het parkeerterrein wijst zich dan vanzelf.Zeist, de Slotstad, heeft nog in het centrum een dorps karakter, talloze monumentale panden, zinderend natuur in de directe omgeving (Utrechtse Heuvelrug) en natuurlijk het complex: Slot Zeist. Slot Zeist is een van de mooiste en best bewaarde 17e-eeuwse buitens op de Utrechtse Heuvelrug. Het vervallen middeleeuws kasteel werd in 1677 gekocht door Willem Adriaan en is door Jacob Roman ontworpen in het Hollands Classicisme. Het complex is met de moderne tijd meegegaan: er worden congressen, vergaderingen, theatervoorstellingen, kunstexposities, trouwerijen georganiseerd en zelfs televisieprogramma's opgenomen (de uitspraken van de Rijdende rechter en enkele afleveringen van Tussen Kunst en Kitsch)! In de tuin en in de slot wemelt van de prachtige kunstwerken. Links en rechts van de oprijlaan naar het Slot zijn de gebouwen van de Evangelische Broedergemeente (Broeder- en Zusterplein) te vinden.

Het Gemeentehuis aan de 1e Dorpsstraat werd in 1887 gebouwd in neo-barokstijl en is daarna nog drie keer verbouwt/uitgebreid. Naast het gemeentehuis vindt men het Walkartpark versierd met vele kunstwerken.Het park is al meer dan 100 jaar oud. Zowel het postkantoor als het gemeentehuis (schuin tegenover elkaar) zijn door J. Stuivinga ontworpen. Het postkantoor is nu een eetcafé met terras.

Onze wandeling brengt ons langs, naast de bovengenoemde plekken en gebouwen, ook langs de dwarse huizen en het voormalig hoofdgebouw van de Gero fabriek (opgericht als M.J. Gerritsen & Co.) in de Karpervijver, het voormalig hoofdkantoor van verzekeringsbank de Kosmos en het voormalig schakelstation van de PUEM.

Dit gedeelte van Zeist is erg groen en niet al te groot: het voelt alsof men in een dorp aan het wandelen is.

Via de 2e Dorpsstraat komen wij aan bij onze beginpunt en eindigd onze fotowandeling.

Over ingewikkelde instellingen van een digitale camera kunt u bij mij niet terecht aangezien ik geen ervaring met ze heb. Vragen over compositie, techniek en gebruik van lenzen/filters help ik u graag. Ik zal, waar het kan, met u mee fotograferen.  

Wellicht tot ziens!

Met vriendelijke groeten,

Zoltán Pásztordhr  / mevr
* = verplicht veld