Utrecht Centrum & Stad, avond fotoworkshop

Doelgroep

Geen specifieke eisen. Voor degenen die de basisinstelling van de camera kennen en dat kunnen ook toepassen; voor de creatieveling, architectuur- en landschapsfotografen. Tijdens deze workshop bent u geheel vrij om uw eigen techniek toe te passen en om uw eigen tempo te bepalen. Als u het dubbele belichting leuk vindt of wilt u praktische tips van mij: geen probleem. Wilt u dubbele belichtingen leren toepassen: helaas is dit een behoorlijk proces, dus het is niet tijdens een workshop te leren. 

Kosten

€ 44 p.p.

Datums en tijden

Zaterdag, 6 oktober 2018: 16:30 tot 20:00 uur

Zaterdag, 27 oktober 2018: 16:30 tot 20:00 uur

Zaterdag, 24 novemer 2018: 16:00 tot 19.30 uur

Aantal deelnemers

min 4 max 8

Wandelafstand

2,5 - 3,5 km

Benodigdheden

Uw camera en toebehoren, groothoek lens, statief, goede wandelschoenen en kleding, dat aangepast is aan het weer, zaklampje/lichtje. Eventueel filters (ND, Stoppers, Polarisatie etc.).

Ontmoetingsplaats

Domplein bij de Domkerk

Bereikbaarheid

Met het OV: vanaf Utrecht Centraal uitstappen bij halte Janskerkhof (bussen: 7, 8, 18, 27, 28, 50, 51, 52, 53, 55, 74, 77 en veel meer) Reistijd: +/- 10 minuten. Met de auto: een van de vele parkeergarages of P+R parkeergarages gecombineerd met het OV.

https://www.parkeren-utrecht.nl/parkeergarages

https://www.centrumparkeren.nl/utrecht/prUtrecht: Utreg, Utereg, Stadsie Utreg, Domstad en Traiectum. Utrecht is op dit moment een van de snelst groeiende en meest dynamische steden in Nederland. Het contrast tussen oud en nieuw kun je nergens anders zo dichtbij ervaren als in Utrecht. De nieuwe gebouwen van het stationgebied zijn slechts enkele minuten verwijderd De stad werd ongeveer 2000 jaar geleden gesticht door de Romeinen. In de elfde eeuw flink uitgebreid en in die tijd werd ook de voorloper van de Dom gebouwd. In de 12 eeuw werden veel van de karakteristieke werven en werfkelders gebouwd toen Utrecht in 1122 de stadsrechten kreeg. Utrecht was in de twaalfde eeuw een van de eerste Nederlandse plaatsen met stadsrechten en in die tijd werd ook begonnen met de constructie van de stadsmuur. De bouw van de Domtoren begint in 1321 en is pas in 1382 af. Een allesverwoestende tornado raast over Utrecht op 1 augustus 1674 en het middenschip van de kerk stort in. Ook elders in de stad is er veel schade door de storm. De kerk en toren raken voorgoed van elkaar gescheiden. In 1636 werd de Universiteit van Utrecht officieel geopend. In 1712 werd De Vrede van Utrecht ondertekend. In 1808 is Utrecht voor een half jaar de hoofdstad van het Koninkrijk Holland. We lopen ook een aantal van de bijzondere verlichte locaties langs in het centrum (Trajectum Lumen). We wandelen langs: het Domplein, de Domkerk, de Domtoren, de Pandhof, het hoofdgebouw van de Universiteit van Utrecht, de Nieuwe Gracht en de Janskerkhof.

Over ingewikkelde instellingen van een digitale camera kunt u bij mij niet terecht aangezien ik geen ervaring met ze heb. Vragen over compositie, techniek en gebruik van lenzen/filters help ik u graag. Ik zal, waar het kan, met u mee fotograferen. 

Wellicht tot ziens!

Met vriendelijke groeten,

Zoltán Pásztor