Utrecht Centraal Station en omgeving, avond fotoworkshop

Doelgroep

Geen specifieke eisen. Voor degenen die de basisinstelling van de camera kennen en dat ook kunnen toepassen; voor de creatieveling, architectuur- en landschapsfotografen. Tijdens deze workshop bent u geheel vrij om uw eigen techniek toe te passen en om uw eigen tempo te bepalen. Als u de dubbele belichting leuk vindt of wilt u praktische tips van mij: geen probleem. Wilt u dubbele belichtingen leren toepassen: helaas is dit een behoorlijk proces, dus is niet tijdens een workshop te leren. 

Kosten

€ 44 p.p.

Datums en tijden

Zaterdag, 29 september 2018: 16:30 tot 20:00 uur

Zaterdag, 10 november 2018: 16:00 tot 19:30 uur

Zaterdag, 8 december 2018: 15.30 tot 19.00 uur

Aantal deelnemers

min 4 max 8

Wandelafstand

1 km

Benodigdheden

Uw camera en toebehoren, groothoek lens, statief, goede wandelschoenen en kleding, dat aangepast is aan het weer, zaklampje/lichtje. Eventueel filters (ND, Stoppers, Polarisatie etc.).

Ontmoetingsplaats

Utrecht Centraal Station: Utrecht Centraal Station: Stationshal boven bij spoor 21, de trap naar busplatform D, bij het raam.Utrecht Centraal is het bruisend hart van het spoornetwerk van Nederland. Het geduld met de bouw heeft zijn vruchten afgeworpen. Het station staat nu duidelijk en herkenbaar los van Hoog Catharijne. De enorme stationshal heeft zowel binnen als vanaf de buiten kant een indrukwekkend lijnenspel vanwege het gegolfde dak. Vooral is het erg leuk zicht vanaf de Moreelsebrug (de fiets- en loopbrug die de Croeselaan en het Moreelsepark verbindt). De brug loopt over de sporen van Utrecht Centraal. De Moreelsebrug is aangelegd zonder trappen naar de lager gelegen treinperrons. Wel rekening mee gehouden bij het aanleggen: indien gewenst is, kunnen de trappen alsnog worden aangebracht. Op het Stationsplein staat een heel opvallende verschijning: het Bollendak of de Bubble Cloud. Het is een hoog, iconisch bollen dak met transparante kunststof bollen op de top. Het kan best een klein Utrechtse wereldwonder heten: het is hoog, indrukwekkend en het bijna 500 ton wegend dak steunt slechts op zeven pillaren. De bollen kunnen beter kussens genoemd worden: deze zijn gemaakt van dunne transparante folie en werden opgeblazen als een ballon (kunststof was te zwaar). De kussens bestaan uit twee tot vijf lagen folie van gerecycled ETFE, oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart. Ze worden door compressoren onder constante spanning gehouden.

Over ingewikkelde instellingen van een digitale camera kunt u bij mij niet terecht aangezien ik geen ervaring met ze heb. Vragen over compositie, techniek en gebruik van lenzen/filters help ik u graag. Ik zal, waar het kan, met u mee fotograferen. 

Wellicht tot ziens!

Met vriendelijke groeten,

Zoltán Pásztor


dhr  / mevr
* = verplicht veld